Activitatea AO AVE Copiii în perioada 1-7 martie curent

Pe data de 2 martie am lansat Campania #МиЗВамиВиНеОдні, care are drept scop colectarea de donații în susținerea refugiaților din Ucraina.

Mai multe persoane au dat curs Apelului Asociației și au transmis bunuri și produse de primă necesitate destinate refugiaților din Ucraina: lenjerie de pat, plapome, produse alimentare (nealterabile), produse igienice, haine, rechizite școlare. Au fost recepționate transferuri de bani efectuate pe PayPal. A mai fost recepționat un colet mare de produse alimentare, procurat din cei 3000 de lei transmiși Asociației de către Filiala din Moldova a Asociației “Amici Dei Bambini”.

Veronica Slănină și Rodica Luța au continuat să facă muncă de voluntariat la Centrul municipal de triere a refugiaților la Moldexpo.

Am facilitat internarea în spital a unei femei cu un bebeluș și am intervenit pentru facilitarea accesului la dializă a unei refugiate care avea nevoie urgentă de această procedură.


O femeie în etate cu Parkinson, refugiată din Ucraina, a fost asigurată cu medicamentele necesare. Procurările au fost făcute din banii obținuți de Asociație din redirecționarea a 2% din venitul persoanelor fizice în anul trecut. Din aceleași surse, aceasta împreună cu familia sa, doi copii, inclusiv un bebeluș de 9 luni, au fost ajutați să ajungă într-o țară mai sigură.


Am facilitat deplasarea de la Punctul vamal Palanca a 16 copii și 15 adulți, evacuați din Odessa, în satul Cărpineni, Hâncești, unde aceștia au fost găzduiți la fosta școală internat.

A fost înlesnită evacuarea din Ucraina și cazarea a încă 11 persoane.

Începând cu 4 martie, zilnic asigurăm procurarea și livrarea la Punctul de trecere a frontierei Palanca Maiaki-Udobnoe a câte 2000 de peturi cu apă plată pentru refugiații din Ucraina. Apa ajunge la oamenii care stau la coadă așteptând să treacă hotarul în țara noastră. Acțiunea a fost posibilă grație fondurilor oferite în acest scop de către Organizația Internațională Pediatres Du Monde.


În atenția noastă se află cazul unei minore evacuate fără de însoțitori din Odessa și care urmează să ajungă în țara sa de baștină.


Din 6 martie, o mămică cu un băiat din Ucraina sunt găzduiți la noi. Le-am rezervat bilete de călătorie într-o țară europeană și am găsit și un donator pentru procurarea acestora.


În același timp am continuat activitățile în cadrul proiectelor în derulare.

Antonina Comerzan a desfășurat un atelier practic pentru cadrele didactice de la Școala Profesională Ungheni privind asigurarea protecției copiilor și tinerilor în proces de ieșire sau ieșiți din îngrijire alternativă. La aceiași instituție de învățământ Lucia Fliurța a fost în dialog cu beneficiarii Serviciului suport pentru tinerii al Asociației.

O altă ședință de consiliere de grup a avut loc la Bălți la Școala Profesională nr. 5. Rodica Luța a discutat cu tinerilor ieșiți din îngrijire alternativă care își fac studiile la instituția de învățământ despre angajarea în câmpul muncii în condiții sigure.