Mai aproape de beneficiari

Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii” a primit din parte Fundației Soros Moldova un automobil care vine să îmbunătățească activitatea serviciului Echipei mobile pentru deplasarea specialiștilor noștri la domiciliile beneficiarilor.


Fundația Soros Moldova, parte a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă, a oferit un automobil Asociației Obștești Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”, care susține copiii și familiile în situație de risc, acționează pentru reabilitarea și reintegrarea familială și socială a copiilor abandonați și maltratați, sprijină familiile defavorizate cu copii. Automobilul pe care l-a oferit Fundația Soros Moldova va îmbunătăți activitatea serviciului Echipei mobile, pentru deplasarea specialiștilor AVE Copiii la domiciliile beneficiarilor.

„Mobilitatea echipei pe care o conduc și modul de operare care se rezumă la „aici și acum”, sunt elemente cheie care au făcut diferență în această perioadă deloc ușoară nici pentru copiii și familiile refugiate din Ucraina, dar nici pentru comunitățile locale din Moldova. Sprijinul de care am beneficiat îmbunătățește această capacitate a noastră de a fi aproape de copiii și părinții cei mai vulnerabili”, a spus Mariana Ianachevici, directoarea executivă AO AVE Copiii.

„Noi suntem onorați să susținem AVE Copiii una dintre primele organizații din țara noastră care acționează pentru protecția drepturilor copiilor, în primul rând copiilor în situații dificile. Sunt încrezător că acest automobil va contribui la sporirea numărului de copii și adulți care beneficiază de serviciile AVE Copiii”, a declarat Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros Moldova.

Fundația Soros Moldova a acordat un grant de 65.000 de dolari AO „AVE Copiii” pentru asigurarea copiilor refugiați din Ucraina cu medicamentele, care se eliberează cu prescripție. Din sursele acestui grant, AVE Copiii a oferit rechizite școlare pentru 700 de copii refugiați din Ucraina și 300 de copii din Moldova.