Finalizarea proiectului: Sprijin personalizat pentru copii și adulți vulnerabili refugiați din Ucraina și copii locali

Povestea fetiței care își dorea „caiet cu prințesă” este foarte populară la Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”. Și asta pentru că acele caiete erau mai scumpe decât altele, iar bunica sub pretextul „e important ce scrii în ele, nu cum arată” refuza să-i facă pe plac copilei. 

Și a venit ziua, în care fetița a mers cu voucherul în mâna la librăria din regiune și și-a ales caietul cu cea mai frumoasă și mai roz prințesă! Și până astăzi, zilnic îl poartă cu grijă în rucsacul ei de școlăriță!


Și credem că povestea acestei fetițe este comună încă pentru mulți alți copii din cei peste 1050 de refugiați și din cele mai vulnerabile familii locale care au beneficiat de vouchere în valoare de 500 de lei fiecare, în baza cărora, copiii și-au procurat rechizite școlare după bunul lor plac.


Boala nu i-a întrebat nici pe adulți, nici pe copii dacă sunt acasă sau dacă au bani ca să-și aline durerea. Fizică. Și în acest caz am intervenit pentru circa 750 de persoane refugiate din municipiul Bălți cu raioanele limitrofe, oferind asistență și medicamente în baza prescripțiilor medicale, conform diagnosticărilor.


Numărul mereu crescând al angajaților Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”, a fost la un moment dat o provocare, prin faptul că spațiul de la etajul 2 nu era acomodat pentru zilele toride de vară și munceam cu toții în sudoarea frunții la propriu. Iar cele 3 aparate de aer condiționat instalate au adus un suflu nou și o atmosferă de lucru și mai prielnică, și mai plăcută. 


De la începerea războiului din Ucraina, telefonul Directoarei noastre Mariana Ianachevici nu a mai avut PACE. Și nu contează că e zi sau noapte, intervenția noastră în cazul copiilor funcționează pe principiul AICI și ACUM! Și echipele mobile ale asociației ies în misiune... Dar ce facem în lipsa unui autoturism care ar trebui să fie de serviciu?

Te ajută prietenii!


Astăzi este despre recunoștință. Toate cele prezentate mai sus au fost posibile datorită colaborării cu partenerii noștri Fundația Soros Moldova. Mulțumim din numele tuturor persoanelor ajutate în cadrul proiectului „Sprijin personalizat pentru cei mai vulnerabili copii și adulți refugiați din Ucraina și cei mai vulnerabili copii locali”.

Chiar dacă proiectul se încheie, mulțumirile noastre nu se opresc aici, pentru că orice intervenție pe care o vom face pe 4 roți este posibilă și datorită vouă!

Mulțumim pentru colaborare Fundației Soros Moldova.