#МиЗВамиВиНеОдні - Campanie de colectare de donații pentru refugiații din Ucraina

2 martie, 2022, Chisinau, Republica Moldova

Dragi prieteni și colegi,

Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei AVE Copiii din Republica Moldova și-a mobilizat toate resursele pentru a ajuta refugiații ucraineni care sosesc în Moldova. Multe alte ONG-uri din țară, dar în special cetățeni simpli, s-au mobilizat într-un act remarcabil de solidaritate.

În anii 90 AVE Copiii și-a început activitatea asistând copiii și familiile la relocarea în afara zonei de conflict (din regiunea transnistreană), a oferit ajutor material spitalelor și școlilor, sprijin psihologic refugiaților etc.

Astăzi, după mulți ani, istoria se repetă și, din păcate, începând cu 24 februarie, oferim asistență și sprijin familiilor refugiaților ucraineni cu copii care se află în Chișinău și în diferite alte orașe din Moldova (centre de plasament etc.). Asistăm la o mobilizare incredibilă a poporului moldovenesc, donând îmbrăcăminte, alimente și articole nealimentare. Nevoile însă cresc pe zi ce trece.

AVE Copiii lansează un apel către toți cei care doresc să sprijine refugiații ucraineni: colectăm produse de primă necesitate pentru refugiații din Ucraina.

Lista produselor de primă necesitate a fost elaborată ținând cont de necesitățile constatate până acuma.

Rugăm să luați în considerare condițiile de mai jos:

Produse alimentare (nealterabile)

Biscuiți, covrigei, ciocolată neagră, ceai, apă plată.

!!!Rugăm toate produsele să fie în ambalajul integru și intact al producătorului, cu termen de valabilitate lizibil și vizibil.

Produse igienice

Pastă și periuțe de dinți, gel de duș, săpun (solid și lichid), șampon, spumă și aparate de ras, absorbante pentru femei, scutece pentru copii, șervețele umede, hârtie igienică, dezinfectant (50 ml/1,0 L), mănuși latex, măști faciale, talk (pudră) pentru copii.

Haine

Lenjerie intimă pentru adulți și copii (articole noi).

Malete, ciorapi și colanți pentru copii.

Rechizite școlare și jocuri de masă

Album desen, planșe de colorat, creioane colorate, carioci, stilouri, plastilină, Puzzle, Lego.

!!!Rugăm să vă asigurați că toate articolele sunt noi sau nefolosite.

Lenjerie de pat

Set lenjerie, cearșafuri, plapome, ștergare, perne, pături.

Alte articole

Veselă de unică folosință (NU plastic!!!).

Donațiile sunt colectate la sediul Asociației din str. Constantin Stere 1, Chișinău, în intervalul de timp 09.00-16.00. Pentru detalii poate fi contactată Ludmila Lungu la numărul de telefon 060444887.


Pentru persoanele interesate să doneze bani, vă rugăm să folosiți conturile de mai jos. Banii vor fi folosiți pentru procurarea de: alimentație pentru bebeluși și medicamente precum și alte lucruri lipsă.

AO AVE Copiii – Project Help

IBAN EURO: MD63VI000222411700103919

IBAN USD: MD38VI000222410100103919

SWIFT VICBMD2X

Adresa Băncii: BC Victoribank SA sucursala nr.3, 141, 31 August 1989 str. Chisinau, Republic of Moldova

Echipa AO AVE Copiii le mulțumește anticipat tuturor celor care vor manifesta solidaritate umană.