Intervențiile echipei mobile prompte

La Dumbrava Albă unul dintre băieții refugiați găzduiți împreună cu bunica, a avut un incident pe terenul de fotbal, unde în timpul unei partide cu colegii și-a fracturat piciorul drept.

Medicul angajat în cadrul Echipei mobile a intervenit imediat, acționând conform protocolului medical prin acordarea primului ajutor medical și administrarea medicamentelor corespunzătoare, iar, ulterior, băiatul a fost transportat la instituția medicală de urgență care a preluat cazul.

După spitalizarea și intervenția necesară în care i-a fost aplicat ghipsul, băiatul a fost readus la centrul de plasament în afara oricărui pericol, unde periodic a fost consultat de către medic și i-au fost oferite medicamentele indispensabile pe perioada tratamentului.

Medicamentele și intervenția echipei mobile este realizată în cadrul proiectului Sprijin personalizat pentru cei mai vulnerabili copii și adulți refugiați din Ucraina și cei mai vulnerabili copii locali, implementat de Asociația AVE Copiii cu sprijinul Fundației Soros Moldova.

Proiectul este orientat către copiii și adulții refugiați din Ucraina, precum și copiii vulnerabili locali din mun. Bălți (cu raioanele limitrofe), Ungheni, Cahul, Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Vulcănești și Comrat care să beneficieze de asistență, inclusiv medicală și educațională, în funcție de necesitățile individuale determinate cu suportul echipelor mobile ale AO AVE Copiii.