O îmbrățișare îți poate face ziua mai frumoasă

„O îmbrățișare îți poate face ziua mai frumoasă”, ne spune colega noastră Mariana, una dintre membrele echipei mobile care a mers în vizită la Danita, o fetiță de 4 ani care a venit din Ucraina împreună cu tatăl său.

Mama fetei este deținută, iar tatăl grijuliu și iubitor a fugit din calea războiului, locuind un timp scurt într-un apartament închiriat în Chișinău. Nu a reușit să suporte toate cheltuielile aferente și, în luna decembrie, a decis să facă parte din mare familie de Ucraineni găzduiți la un Centru temporar de plasament pentru refugiați.

De la recepționarea cazului, echipa mobilă a menținut contactul cu tatăl fetei care a cooperat cu Asociația AVE Copiii și de fiecare dată împărtășea atât planurile, realizările sale, cât și neajunsurile.

Echipa mobilă a mers în vizită la familie și au oferit medicamentele, de care avea nevoie la acel moment copilul, și produse igienice. Cel mai mult a impresionat-o pe Danita cărțile colorate oferite în dar și câteva jucării. O fetiță sensibilă care nu și-a ascuns sentimentul de bucurie că a primit daruri noi. Iar răsplata neașteptată pentru echipa noastră a fost o îmbrățișare strânsă, așa cum numai un copil îți poate da!

Reamintim că, în cadrul proiectului Sprijin personalizat pentru cei mai vulnerabili copii și adulți refugiați din Ucraina și cei mai vulnerabili copii locali, implementat de Asociația AVE Copiii cu sprijinul Fundației Soros Moldova, a fost procurat un autoturism care facilitează deplasarea echipei mobile în teren.