Pe 27 martie, acum 30 de ani, și-a început activitatea Salvați Copiii – Moldova, astăzi AO AVE Copiii.

Pe 27 martie, acum 30 de ani, și-a început activitatea Salvați Copiii – Moldova, astăzi AO AVE Copiii. A fost inițiativa unor entuziaști care nu au putut rămâne indiferenți față de situația copiilor din regiunea transnistreană, victime ale conflictului de pe Nistru. La acea primă etapă am ajutat la evacuarea copiilor și familiile acestora din zona de conflict, am acordat ajutor material spitalelor și școlilor, sprijin psihologic refugiaților etc.

Astăzi, AO AVE Copiii consemnează 30 ani de activitate acordând asistență și sprijin copiilor și familiilor refugiați din Ucraina. După 24 februarie curent, peste trei milioane 700 de mii de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească casele și țară pentru a-și salva viețile. Iarăși destine mutilate și afectate de tragedia provocată de un război.

Ne-am dorim să marcăm aniversarea noastră în alte împrejurări și cu alte activități.

În context aniversar planificam organizarea mai multor evenimente la care să evocăm etape din activitatea Asociației, să ne facem mai bine cunoscute preocupările de moment și proiectele în derulare.

Ne-am dorit întâlniri de suflet cu foști colegi, beneficiari, parteneri, donatori, alte persoane care au fost și sunt aproape de AO AVE Copiii.

Dar acum avem alte priorități. Întâlnirile de suflet se amână. Sperăm nu pe mult timp. Acum trebuie să facem față unor provocări fără precedent care au dat peste cap o lume întreagă.

AVE Copii rămâne la datorie, pe un front pașnic, în care nu sunt confruntări de arme și obuze, în care reacționăm operativ și eficient la necesități stringente ale oamenilor aflați în dificultate. Facem echipă comună cu toți acei pentru care solidaritatea umană, empatia, respectul pentru demnitatea umană sunt valori supreme.

Trăiască AVE Copiii și trăiască prietenii și partenerii AVE Copiii!

Suntem o echipă de milioane! Împreună vom face lumea mai bună!