Proiectul „Centrul Divertis"

Centrul de zi ”Divertis” şi-a început activitatea în luna ianuarie 2016 şi a funcționat până în anul 2020, când și-a întrerupt activitatea din cauza pandemiei de COVID-19.

Divertis este un spațiu destinat adolescenților şi tinerilor de 12-18 ani unde sunt organizate diferite ateliere:

Ludoteca – o bibliotecă de jocuri cu scop de identificare a soluțiilor de alternativă și participative pentru organizarea timpului liber prin jocuri libere sau organizate.

Studiouri de creaţie – include activități pentru dezvoltarea imaginației și potențialului artistic şi creativ al copiilor. 

Atelierul de weekend “Povestea timpului” are drept obiectiv organizarea eficientă a timpului liber al adolescenților interesați de descoperi într-un mod distractiv și relaxant a diferitor țări, culturi, epoci; de participarea la laboratoare de culinărie distractiva, teatru și jocuri tematice sau turnee de joc; expoziții și concursuri; vizite culturale la muzee și teatre; workshop-uri creative; face-painting; aclimatizări fantastice.

Divertis iși redeschide ușile în Martie 2022 pentru copiii refugiați din Ucraina și mămicile lor.

Centrul DIVERTIS re-deschis pentru copii și mămici refugiați din Ucraina

Zilnic, de luni pînă vineri, cîte patru ore, cel puțin 20 de copii și 10 mămici vor beneficia de activități psiho-sociale și de animație. Zilnic vor fi organizate și activități de terapie în nisip.

Doi animatori socio-educativi vor organiza zilnic activitățile și vor avea grijă de confortul tuturor beneficiarilor.

Atît copiii, cît și mămicile vor beneficia zilnic de un mic dejun și un prînz, iar la înscriere – de cîte un pachet cu produse igienice și sanitare.

Mămicile vor putea, în caz de necesitate, să folosească mașina de spălat de la Centru pentru a îngriji de propriile haine și de cele ale copiilor.

Adițional, doi asistenți sociali vor merge 1-2 zile pe săptămână să întâlnească mămicile și copiii care stau în rând la Consulatul Ucrainei pentru a organiza sesiuni scurte de informare despre accesul la diverse servicii pentru copii în Moldova, inclusiv cele de protecție a copilului.

Zilnic, aproximativ 30 de copii și mămici în situații deosebit de vulnerabile vor beneficia adițional de pachete cu produse alimentare.