Redirecționează 2% din impozitul pe venit către AO AVE Copiii!

Dragă prietene!

Mecanismul de desemnare procentuală oferă persoanelor fizice dreptul de a decide direcționarea a 2% din impozitul lor pe venit către organizațiile non-guvernamentale care acționează în interes public și către organizațiile religioase.

AO AVE Copiii este o organizație neguvernamentală având ca domeniul de activitate protecția drepturilor copilului, în particular, protecția copiilor și familiilor în dificultate - victime ale violenței și abuzurilor. Timp de 30 de ani AO AVE Copiii oferă asistență copiilor în situație de stradă, adolescenților cu devieri în comportament, copiilor refugiați și neînsoțiți, copiilor abandonați sau rămași fără de îngrijire părintească, tinerilor ieșiți din servicii de îngrijire alternativă.

În 2022, cu cei 21 000 de lei acumulați din desemnarea procentuală în anul fiscal 2020 vom continua să ajutăm copiii și tinerii în proces de ieșire sau care deja au ieșit din îngrijire alternativă. Doar în anul 2021, am lucrat cu 263 asemenea tineri și tinere – elevi și absolvenți ai 14 școli profesionale din Chișinău, Bălți, Cahul, Ungheni și Călărași, precum și cu 224 de cadre didactice de la aceste școli profesionale și angajați ai autorităților tutelare teritoriale și locale din 10 raioane. În cazul a 48 de tineri și tinere, echipa AVE Copiii a facilitat restabilirea drepturilor la prestații sociale, stabilirea statutului de copil rămas temporar/ rămas fără ocrotire părintească, precum și instituirea formei de protecție sau legalizarea șederii copiilor cu cetățenia altul stat în Republica Moldova. Cel puțin 39 de absolvenți ai școlilor profesionale au beneficiat de chituri (instrumente, haine speciale etc.) necesare pentru a intra pe piața muncii.

În anul 2021, cu cei 8 000 de lei acumulați din desemnarea procentuală din anul fiscal 2019, am procurat rechizite și materiale pentru activități creative necesare organizării atelierelor și freventării școlii de către 60 de copii vulnerabili, beneficiari ai activităților Centrului de zi „Divertis”, activitatea căruia a fost suspendată din cauza pandemiei de COVID-19.

În 2023 vrem să continuăm să lucrăm cu profesorii de sport și antrenorii sportivi din țară. Ne-am angajat să căutăm soluții pentru ca să susținem cât mai multe activități sportive cu și pentru copii și tineri. Sportul este viață! Sportul este dezvoltare! Ajutați-ne să ajutăm! Redirecționează 2% din impozitul pe venit către AVE Copiii

IDNO AO AVE Copiii: 1011620002711

Fiți alături de AVE Copiii! Câteva mingi și o ghidare corespunzătoare pot schimba destinele unor copii! Va mulțumim!