Viitorul pe mâini sigure

Victoria este o femeie tânără refugiată din Ucraina și găzduită la Centrul de plasament Dumbrava Albă din municipiul Bălți.

Deși a crezut că va trece pe lângă ea urgia războiului și regiunea în care locuia cu soțul va fi una sigură, nu s-a întâmplat. Zgomotul războiului se auzea tot mai aproape, iar pericolul tot mai eminent.

Vestea că este însărcinată și o nouă viața urma să vină în familia ei nu a lăsat-o să mai „aștepte ce urmează”. Și-a pregătit valiza mică și cu greul mare din suflet s-a despărțit la frontieră de soțul ei care a rămas să-și apere meleagul.

Gravidă, pe un nou tărâm, departe de oamenii dragi, alături de cea mai scumpă ființă care se află chiar sub inima ta, Victoria a găsit în Centrul de plasament liniștea și ajutorul de care avea atât de mare nevoie!

Să duci o sarcină în condiții atât de pribegii nu e deloc ușor. Cu cât înaintează termenul de sarcină, încep a apărea și anumite dificultăți sau se acutizează anumite maladii. Din cauza stresului și a lipsei de vitamine, Victoria a început să manifeste anumite simptome care arătau niște carențe, motiv pentru care s-a adresat medicului. După mai multe investigații și controale medicale, Victoriei i-au fost prescrise medicamente destul de costisitoare, dar necesare pentru a duce cu bine sarcina, mai ales că poartă un bebeluș sănătos!

În cadrul proiectului „Sprijin personalizat pentru cei mai vulnerabili copii și adulți refugiați din Ucraina și cei mai vulnerabili copii locali” implementat de AO AVE Copiii, susținut de Fundația Soros Moldova, au fost procurate toate medicamentele conform indicațiilor medicale, pe care le urmează. La moment se simte bine, dar este în contact cu medicul angajat la Centru de plasament, pentru a fi monitorizată și a i se administra corect toate medicamentele.

Ne bucurăm să știm că Victoria este în siguranță și putem să o ajutăm.