Sprijin personalizat pentru cei mai vulnerabili copii și adulți refugiați din Ucraina și cei mai vulnerabili copii local

Scopul general al proiectului: Copiii și adulții refugiați din Ucraina precum și copiii vulnerabili locali din mun. Bălți (cu raioanele limitrofe), Ungheni, Cahul, Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Vulcănești și Comrat beneficiază de asistență, inclusiv medicală și educațională, în funcție de necesitățile individuale determinate cu suportul echipelor mobile ale AO AVE Copiii.

Proiectul își propune să adreseze un șir de provocări actuale, inclusiv 1) lipsa accesului la medicamente a celor mai vulnerabili refugiați din Ucraina, 2) capacitatea insuficientă a familiilor refugiaților dar și a celor mai vulnerabile familii locale de a acoperi necesitățile legate de începerea noului an școlar, precum și 3) fragilizarea capacității de operare a AO AVE Copiii în condiții de criză a refugiaților din Ucraina.

În acest sens, prin intermediul proiectului, 1) cei mai vulnerabili 1000 de refugiați din raioanele în care operează Asociația, vor primi medicamente conform prescripțiilor, 2) cei mai vulnerabili 700 de copii refugiați și 300 de copii locali în situație de risc din aceleași raioane, vor beneficia de rechizite școlare pentru a începe 1 septembrie în condiții optime, dar și 3) vor fi îmbunătățite condițiile de operare a echipelor mobile de protecție a copilului a Asociației.

Astfel, prin intermediul proiectului propus, AO AVE Copiii completează eforturile autorităților publice locale din raioanele Ungheni, Cahul, Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Vulcănești, Comrat și mun. Bălți (cu raioanele limitrofe), cu privire la suportul refugiaților dar și a celor mai vulnerabili copii locali, în special cele legate de trei aspecte ale bunăstării respectivilor (sănătatea adulților și îngrijitorilor, educația și protecția copiilor).

Obiective specifice:

Obiectiv 1: Cei mai vulnerabili 700 de copii refugiați și 300 locali, precum cei mai vulnerabili 1000 de refugiați adulți din raioanele în care activează AO AVE Copiii beneficiază de suport pentru sănătate și accesarea educației.

Obiectiv 2: Toți copiii refugiați și locali din mun. Bălți (cu raioanele limitrofe), Ungheni, Cahul, Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Vulcănești și Comrat beneficiază de intervenții la timp și suport în funcție de necesitățile individuale de pe urma activității eficiente a echipelor mobile ale AO AVE Copiii.


Durata proiectului: 1 iulie – 28 decembrie 2022

Extensie:1 ianuarie 2023 – 28 februarie 2023